Väder

klart.se

Svenska Sjö


Hej alla JBK medlemmar & anhöriga,

På vårat förra styrelsemöte så bjöds Polisen i Blekinge in för att tillsammans kunna bolla tankar och erfarenhet angående hur vi på bästa sätt skall kunna minska eller förhindra helt och hållet att stölder, skadegörelse mm. sker i våran härliga hamn. 

Polisen informerade att de nu (igen) har startat upp båtsamverkan tillsammans med båtklubbarna i Blekinge, de presenterade också brottsstatistik som är båtrelaterade.
Där kunde vi se att Karlskrona ligger på topp 3 i Sverige, vilket är riktigt tråkigt, vi hoppas att båtsamverkan kommer att kunna hjälpa till med att minska de båtrelaterade brotten.
Vi berättade också om vad JBK gör för att motverka brott i hamnen och om allt som hände förra säsongen.

En direktkanal till polisen där vi på ett snabbt och enkelt sätt kommer i kontakt med ”rätt” poliser när vi behöver har upprättats. Polisen har fått bomnyckel, nyckeltagg och aktuell vaktlista för att se när vi har nattvakt eller inte för att kunna besöka hamnen lite extra när det behövs.

Förhoppningsvis så skall detta kunna hjälpa oss avsevärt med att hålla våra fina båtar och vår hamn i ett helt och fint skick, men också att vi alla kan kännas oss trygga när vi vistas på bryggan, planen eller i närområdet.

Anmäl alla incidenter!
Det är viktigt att alla incidenter både polisanmäls och anmäls till styrelsen och då till Ordf. Andreas som kontaktperson så att vi kan få en samlad bild. Vi kommer sedan att diskutera detta med polisen så att dom också får en samlad bild om vad som hänt, vilket dom inte får av enskilda polisanmälningar. Många kanske tycker att det inte är någon mening att polisanmäla för att det är en ”småsak”, eller att det inte leder till något utan att ärendet läggs ner. Men det är viktigt att det syns i statistiken. Som sagt det är precis därför båtsamverkan startas upp igen.

Nu får vi hoppas att det inte blir lika många incidenter som förra sommaren utan att det återgår till det normala. Men nu ser det i varje fall ut som att vi kan få lite mer hjälp från polisens sida.

Hälsningar: Richard
Webbmaster

Reviderad version.

maj 2024
MTOTFLS
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »